PDA

View Full Version : Skype on ISP Stream.ru



rhand
15-09-2009, 16:36
Just moved from Avax.ru to Stream.ru. Somehow 9/10 times Skype sound in is crap and sound out is bad most of the time too. I did not have this issues with Avax.ru. So I am thinking it might be a router or wireless box issue.
I now use a Fonera wireless router on 192.168.10.1/ + a ZTE DLS router on 192.168.1.1. I changed the password on the ZTE for security reasons and successfully setup port forwarding for torrents.
Does a regular Stream setup require port forwarding for Skype to work? Or is there a problem with Skype and Stream in general?

OuterSpace
15-09-2009, 17:09
Just moved from Avax.ru to Stream.ru. Somehow 9/10 times Skype sound in is crap and sound out is bad most of the time too. I did not have this issues with Avax.ru. So I am thinking it might be a router or wireless box issue.
I now use a Fonera wireless router on 192.168.10.1/ + a ZTE DLS router on 192.168.1.1. I changed the password on the ZTE for security reasons and successfully setup port forwarding for torrents.
Does a regular Stream setup require port forwarding for Skype to work? Or is there a problem with Skype and Stream in general?

what was type of internet connection on avax.ru ?
ADSL cable ethernet ?
Did you keep devices same when you move Stream ?

FatAndy
15-09-2009, 17:25
I use Stream and Skype already 4 years. With 4096/768 speed everything works OK, but I have only cabled connections with D-Link DSL-300T and ASUS wl 500g router with WiFi disabled.

wraddylan
16-09-2009, 10:06
Wow Its great.:fireworks:

rhand
25-09-2009, 10:05
Sorry for my late reply. Been at it myself for a while and was busy fixing websites and databases...


what was type of internet connection on avax.ru ?
ADSL cable ethernet ?
Local Lan on different cable. They drilled a special hole through the outer wall to let it in. It goes to the roof I believe... and from there somewhere..

Did you keep devices same when you move Stream ?
No. I used a Dlink Wireless router for Avax and now a special ZTE router and Fonera wireless box for Stream. I forwarded ports correctly for Utorrent, but somehow Skype calls are messed up. Skype chat is fine and people can here me.. I just here tiny fragments of what they here.
Even now that I forwarded ports for Skype things have not improved. Stream goes via the standard telephone line btw. Unlike Avax that uses a different lan cable/ lan network in our building.

Strider
25-09-2009, 14:17
are you sure you don't have uTorrent uploading files when you use Skype? Stream has very limited upload bandwidth, so maybe it's the reason

OuterSpace
25-09-2009, 15:38
Stream (ADSL) works on telephony lines and as you might know that infrastructure mostly crap here in Russia.Poor skype quality reason it might be.

i prefer everytime lan cable connection (if it is possible ) comparing ADSL connection option..

IGIT
25-09-2009, 16:21
Don't know about avax.ru but stream.ru is crap. hopefully, will be switching from them anytime soon.
:fridaysign: